Reptil loven

Isted leste jeg et innlegg ang. loven som kanskje skal tillate reptiler i Norge, Og jeg har faktisk tenkt på å skrive mitt synspunkt på dette lenge. 
Denne loven har prøvd å komme igjennom i mange år nå, og Norge og Island er faktisk de eneste landene i Europa som har total reptilforbud. Loven har aldri kommet igjennom pga befolkningens frykt for reptiler, det har politikerne selv uttalt. Jeg forstår at det, for jeg er ikke noe særlig glad i slanger selv. Men visste du at 65% av Norges befolkning er redd for å møte på løse hunder? Hva er det mest sannsynlig å møte på ute i gaten tror du, hunden eller slangen? Allikevel er det ikke noe snakk om å forby hunder, er det vel?
Hovedpoenget i denne diskusjonen har vært og kommer vel alltid til å være det at disse dyrene tilhører i varme klimaer, og at det er vanskelig å sørge for at de har det bra her i Norge og at ikke hvem som helst kan ha de. Vel unnskyld meg, men hva med katter, hunder og andre dyr da, hvorfor tillater da systemet her i Norge oss å ha bruk og kast på de?! Krever de ikke like mye oppmerksomhet, utstyr og etc?! Hvorfor i alle dager er det ikke da ett strengere lovsystem på alle dyr?!
Det finnes så mange reptiler, og det finnes så mange reptiler som ikke gjør deg noe som helst, og som ikke er giftige. Jeg snakker bla. om skilpadder, øgler og gekkoer. Så hva er det som er så farlig med å ha disse småtassene i burene sine innendørs i ditt eget hjem?! (Så lenge de har det utstyret de trenger, selvfølgelig).
Faktumet er det at det den dag i dag finnes mellom 50 og 100 000 reptiler i Norge, det finnes til og med sider hvor man selger reptiler! Så naboen din kan faktisk ha hele huset fullt av slanger uten at du vet det. For hvor vanskelig er det egentlig å putte ett par reptiler i bh?n eller bagasjen og ta den med deg hjem fra ferien i syden? Jeg kjenner flere som har anskaffet seg reptiler, flere på måten jeg akkurat beskrev også. Noen går faktisk rundt med dyret og åpenlyst, noe som sjokkerte meg for ville politiet eller mattilsynet ta den da? Men vet du hva de sier? Så lenge du ikke avler på den, så er det helt greit.. Det har jo til og med blitt kjent i media at en av disse i mattilsynet hadde en haug med reptiler selv! Jeg mener, når disse som skal sørge for at lovene blir holdt ikke engang bryr seg, HVA er da poenget med loven?!
Det eneste dette forbudet sørger for den dag i dag er at reptileiere er redde for å ta dyret til dyrlegen om det evnt. blir sykt, loven fører jo rett og slett til forsømming av dyrene!
Visste du forresten det at du kan trene opp en skjeggis til å bli omtrent akkurat som en hund, og den kan løpe fritt rundt i hagen om sommeren? Og at det heller anbefales å anskaffe barn en leopard gekko, enn en hamster?!


/ Reptilfreaks /

Er du for eller imot å tillate reptiler i Norge?

28 kommentarer

Yasemin.

10.jan.2011 kl.16:41

æsjfysj. det værste er jo at de som omgåes de daglig vil ha de vekk, mens vi som ikke har problemer med de, vi vil ha de?!?!?!? herregud, nordmenn er så fucked, hater oss.

Victoria Rinde

10.jan.2011 kl.16:54

sv: tusen takk :D
Bryr meg ikke så veldig :L

Fin blogg !

Martine

10.jan.2011 kl.19:46

Så fin blogg du har : ) ,& Kjempe fin header !!

Martine

10.jan.2011 kl.19:47

Fin blogg du har : )

maligj

10.jan.2011 kl.19:55

imot, tror jeg :)

LenCa

10.jan.2011 kl.20:53

Jeg vil nok si at jeg er for det. Kunne gjerne tenkt meg til å hatt en gekko jeg:) Om jeg visste hva dens behov var osv.

♥ Sussi

10.jan.2011 kl.21:36

Jeg er imot, men det er bare fordi jeg er DØDSredd slanger! Og da mener jeg virkelig redd også. hehe! :)

10.jan.2011 kl.21:39

Tusen takk for kommentaren på bloggen min :D^^
Imot.

Gjerne kommenter tilbake :-)

susanne.

10.jan.2011 kl.21:43

fin blogg! :))

Marthina Sæthre

10.jan.2011 kl.21:56

Egentlig bryr jeg meg ikke noe spesielt om det, men hadde jeg vært reptil elsker, hadde dette gjort meg vondt!

men samtidig kan repitler være farlige og så jeg vet ikke helt! har faktisk aldri tenkt på det!

larissa1999

10.jan.2011 kl.21:59

fin blogg :) takk for kommentaren på min ;)

friogfrankoghverdagen

10.jan.2011 kl.22:11

Godt skrevet om et viktig tema!

Jeg så debatten på tv for et års tid siden, men siden har jeg ikke hørt noe ang. endring av denne altfor strenge loven. Nå husker jeg ikke hva han heter (kan det ha vært Bjarne Håkon Hanssen?), som den gang uttalte seg for forbud mot reptiler. MEN han klarte ikke å begrunne det. Eneste grunnen de har, er at de ikke ønsker disse dyrene som en del av norsk dyreliv. Med andre ord vet de ikke hva de snakker om. Jeg har selv hatt både skilpadde og gekkoer, og sistnevnte trenger tilgang på varme langt over det vi har i Norge. Og enda varmere om man skal avle fram eggene! Med andre ord er det INGEN god grunn til ikke å gjøre disse flotte dyrene lovlige.

Jeg har også hørt argumenter som: "disse dyrene er ikke naturlig å ha i Norge:"

Det var ikke papegøyer og undulater før heller! Og tenk så flotte reptiler er for bl.a. allergikere!

De tror faktisk at det finnes over 100.000 reptiler i Norge, og jeg kjenner selv folk som har måttet la dyrene sine dø for at de ikke har turt å dra til veterinæren med sine ulovlige dyr.

Hvorfor skal noen sitte å bestemme at alle må ha hund og katt, når de færreste av reptilene ikke er farlige. Tenk på alle som blir angrepet av hund!

Ja, jeg er engasjert, men for en vitig sak! :-)

KriStine;-*

10.jan.2011 kl.22:17

Er mye sant i det du sier, jeg er selv for at reptiler skal tillates nettopp av den grunnen at det skal bli bedre for dyrene som allerede er i Norge. Men på en annen side forstår jeg regjeringen også. De fleste reptiler er smittebærere av salmonella, mange av dem er giftige og det er veldig vanskelig å holde dem som kjæledyr. En skilpadde er ikke like lett som man skulle tro, for de skal faktisk i dvale som må nøye overvåkes (de fleste glemmer dette), slanger kan fort ha uheldige hendelser med barn (selvom det er foreldrenes ansvar) og ganske mange er faktisk "redd" for maten de skal spise..... Jobbet i dyrebutikk og eierne turte ikke ta i sirissene engang.

Og forby hunder er det veldig mye snakk om. Er ganske mange som allerede er forbudt: pitbull, amstaff, tosa, tsjekkoslovakisk ulvehund osv. Faktisk forbud som irriterer meg mest med Norge.

Men bra innlegg, fint at noen heier på reptilene i Norge:)

Camilla :D

10.jan.2011 kl.22:36

For å være helt ærlig så er jeg redd sånne reptiler, men jeg er også ganske redd hunder, selvom jeg har hund selv, som er ganske stor. Så det burde være lov med reptiler også i Norge.

SILJE GUSFRE

10.jan.2011 kl.23:13

Jeg er FOR vet jeg! Har skikkelig lyst på en iguana eller noe selv:-D De er jo bare dødskule, slanger også:-)

ANNIKA

10.jan.2011 kl.23:49

Tror jeg er for :)

Elisa

11.jan.2011 kl.08:02

SV; Hehe, oki ;)

Nathalie Løvseth

11.jan.2011 kl.12:04

Sv: Takk for kommentar : )

Helt enig med deg !

DU har sykt gode poeng. Jeg ser ikke problemer med reptiler i Norge, så lenge de ikke er giftige, eller drar med seg sykdommer hit : )

Lene

11.jan.2011 kl.13:57

jeg må nok si at jeg er imot det, for jeg er generelt ikke så veldig glad i reptiler..

Lilli

11.jan.2011 kl.14:55

KriStine;: Ja,det er sant. Men tror du ikke det er mer farlig med uregistrerte smittebærere som blir smuglet inn? Ved å tillate reptilene ville de kunne fått en mye bedre oversikt om dyrene ble mer "synlig".

Sirisser, Zophobas og melormer er jo i alle dyrebutikker uansett, fordi det spises av både edderkopper og enkelte fisker.

Og grunnen til at disse hundene er forbudt kommer jo av den grunn at alt for mange idioter trener de opp for å slåss, og være farlig for både eier og andre, det forbudet har ikke noe å gjøre med at over halve befolkningen er redd for hunder :)

Lilli

11.jan.2011 kl.15:09

friogfrankoghverdagen: Ja ikke sant. Selv om disse dyrene krever varme over norges temperatur så har jo faktisk ALLE dyrebutikker i Norge reptil utstyr. Varmematter, og div varmelys. Det finnes vel til og med utstyr som kan kontrollere fuktigheten.

Nei,fugler i bur er jo ikke naturlig, eller hamstre for den saksskyld.

Ja,det er nettopp hva jeg mener også, det er flere ulykker med en hund enn en liten uskyldig reptil :)

friogfrankoghverdagen

11.jan.2011 kl.19:28

Det er ikke så mange som er klar over det, men man får tak i ALT til reptiler i de aller fleste dyrebutikker. Det eneste man ikke får kjøpt, er selve dyret. Til og med nedfryste rotter har de, til salg som slangemat. Det er det ikke mange som vet, når de er og kjøper klær til veskehunden sin...!

Lilli

12.jan.2011 kl.21:00

friogfrankoghverdagen: Haha ikke sant.. Var på jakt etter bur mus til venninnen min, og dama bak disken holdt på å dra frem de fryste for hun trodde jeg skulle ha slange mat :p

Ann-Elin og Pål

05.feb.2011 kl.01:07

det skulle ha vert lov med retiller i norge i år eller så fort som mulig det er så mange som er allergiske mot vanlige husdyr å det er ikke bare å gå til en lege å søke for å ha skilpadder i vår familije så er alle alergiske i mot alle husdyr å jeg tåler ikke fislkevannet i akvarie va da skal vi ha som kjæledyr norge er ett åttetall for seg selv plis verså snil la det bli lov med reptiller i norge før det er forsent jeg har bi¨litt bete av hund katt hest så va er farlig med reptiller

Ann-Elin og Pål

05.feb.2011 kl.01:12

det er mange som er alergiske i mot hus dyr å søke om å ha skilpadder som kjæledyr er ikke bare bare når det tar så lang tid å hele familien våres er fryktlig alergisk mot hus dyr jeg og min mann også jeg tåler ikke akvarie vann heller der som ikke akvarumet til fisken byttes ofte

Ann-Elin og Pål

05.feb.2011 kl.01:22

vi syndes at det skal bli lov med reptiller i norge løpet av høsten 2011 på grun av folk vill ha dem som kjæledyr å mange er allergiske i mot mange husdyr fra pels til fjær å noen kan reager på fiskevannet i fra akvariumet va da skal folk ha som kjæledyr å vi vet at dyrebutikkene i nnorge vill også at det skal være lov

Skriv en ny kommentar

Lilli

Lilli

22, Drammen

Blogger om livet med MS, Shopping, dyrehagen, meninger etc.bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits