Det å leve med MS #2

Jeg skrev ett ukast til ett innlegg her om natten, men jeg har ikke fått lagt det ut før nå. Jeg er veldig lite glad i at mennesker vet hva som foregår innerst inne i hodet mitt, men det begynner å gå opp for meg at det må ut enkelte ganger. Hver oppmerksom på at dette innlegget handler mer om hvordan det har vært, enn hvordan det er.

Det er ikke til å stikke under en stol at det går en del tanker igjennom hodet ditt, når du har fått en diagnose som det jeg har fått.
Jeg har ikke skrevet så mye om dette på bloggen. Mitt første ærlige innlegg om dette kom ikke før på ettårsdagen.
Jeg har fått høre flere ganger hvor sterk jeg er, og hvor bra jeg takler det. Men sannheten om hvordan det har vært er en langt annen. Jeg har hatt så mange tanker i hodet på en gang, at jeg fortsatt er sjokkert over at ikke hjernen min har eksplodert. Jeg har tenkt en haug med tanker som rett og slett ikke egner seg som blogg materiale, eller informasjon for andre enn de du virkelig kan snakke med slike ting om. Og når disse ikke lenger er en like stor del av din hverdag er det ikke så enkelt.
Poenget jeg prøver å komme frem til her er at jeg ikke har orket å rippe opp i det. Jeg har fortsatt problemer med å lese saklig informasjon om sykdommen uten at tårene triller. For dette er ikke en sykdom du tuller med, den kan virkelig komme å ta deg.
Jeg visste at noe var galt lenge før jeg fikk diagnosen. Legen min behandlet meg til slutt som en hypokonder, for det var jo alltid noe. Så jeg var kjempeglad da jeg fikk en ny lege, og som virket til å ville finne ut hva problemet virkelig var. Jeg så frem til å finne ut hva problemet var, og bli kvitt plagene mine, og da kan du vel kanskje selv tenke deg hvordan det er å få beskjeden, takl det, du skal leve med dette resten av ditt liv. Jeg hadde jo aldri trodd det var noe så alvorlig, jeg var rimelig sikker på at det bare var fibromyalgi.

Så klart har jeg gode dager også, jeg prøver ikke å lage ett buhu det er synd på meg innlegg når jeg snakker om dette, jeg prøver bare å få frem at det finnes dårlige dager for de som later som alt er bra også. Det er dager som disse hvor ting plutselig føles mye mørkere. De dagene hvor du har så sterke smerter at det eneste du har lyst til er å hyle, og disse smertene kommer fordi du har gjort hverdagslige ting. Det er da det går opp for deg at du er ikke frisk, og at det er en stor sannsynlighet for at du heller aldri kommer til å bli det. Og med tanke på at dette er en sykdom som ofte forverrer seg i løpet av årene er ikke denne tanken lett. Allikevel lever jeg i håpet at forskerne snart finner frem til en kur som virkelig fungerer.   

Det jeg gjør i slike perioder er å dytte mennesker i livet mitt bort. Ikke bare fordi de kan irritere meg, men også fordi jeg orker rett og slett ikke å forholde meg til dem. Jeg har blitt skuffet over så mange mennesker det siste året. Om det bare er det at de ikke vet hvordan de skal oppføre seg ovenfor meg lenger, eller om det er det at de ikke bryr seg er ikke godt og si. Vondt gjør det uansett hva grunnen er. Jeg har følt at jeg trenger en pause fra alle i livet mitt, når sannheten er den at jeg aller helst har trengt en pause fra er meg selv. Tankene dine prøver rett og slett og spise deg opp. Du vet ikke helt hvem som stirrer tilbake i speilet lenger, og da er det ikke så lett og vite hvem de rundt deg er heller. Du føler deg mutters alene i verden, og på en måte er det akkurat det du vil være også.
Er det ikke ironisk at vi dytter mennesker bort når vi trenger de mest?

Uansett hvor sorte dagene er, prøver man jo alltid å tenke det kunne vært verre. Det kunne vært mye verre! Det er bare ikke alltid like lett å se det. Jeg har det jo veldig bra, grunnen til smertene er jo fordi jeg ikke har klart å finne balansen mellom hva jeg er i stand til, og ikke klarer, enda. Men den kommer til å dukke opp en dag, frem til da får man bare ta en dag av gangen.
Jeg velger å tro at verden gir oss ufordringer vi er i stand til å takle, om ikke der og da, så senere i livet.

 


/ We♥it/

24 kommentarer

Sofie

07.feb.2011 kl.09:40

Vet akuratt hvordan du har det!

chatti93

07.feb.2011 kl.10:30

Tusen takk for kommentaren på bloggen min :D^^ Ha en flott dag videre :)^^

Marianned

07.feb.2011 kl.10:54

Kjempebra innlegg! Det er godt å få tanker ut innimellom, det løsner liksom opp alt man har inni seg, føler jeg. Stå på videre!

enitre

07.feb.2011 kl.11:18

Jeg håper de lettere dagene dine er mange nok til å kaste litt lys over de tyngre dagene dine. Forhåpentligvis finner du snart balansen i hva du kan klare. Ønsker deg lykke til;o)

Nina C.

07.feb.2011 kl.11:35

Håper at de finner en kur snart også. Det du skriver om skyve bort folk er kanskje en "mekanisme" som kanskje gjør det.At vi vil ikke at folk skal se oss i svake øyeblikk,kanskje redd for at de ikke takler det og velger å bli borte eller velge å ikke være en del av livet vårt.

Som man sier det er mye som kan skjule seg bak et smil.

Vet ikke om det er riktig å si at jeg ønsker deg lykke til videre,men jeg håper ting endrer seg og at sykdommen får en kur.

SV;Requiem var bra på en måte i den form at den ?informerte? visste hva narkotika og annet misbruk av piller kunne føre med. Men det som kanskje jeg ikke likte helt var måten filmen var klippet på og fremstilt,men det er noe som hører til Darren Aronofsky stil tror jeg. Men på Black Swan ser vi litt av den samme stilen,men den funker =)

Nina C.

07.feb.2011 kl.11:36

Håper at de finner en kur snart også. Det du skriver om skyve bort folk er kanskje en "mekanisme" som kanskje gjør det.At vi vil ikke at folk skal se oss i svake øyeblikk,kanskje redd for at de ikke takler det og velger å bli borte eller velge å ikke være en del av livet vårt.

Som man sier det er mye som kan skjule seg bak et smil.

Vet ikke om det er riktig å si at jeg ønsker deg lykke til videre,men jeg håper ting endrer seg og at sykdommen får en kur.

SV;Requiem var bra på en måte i den form at den ?informerte? visste hva narkotika og annet misbruk av piller kunne føre med. Men det som kanskje jeg ikke likte helt var måten filmen var klippet på og fremstilt,men det er noe som hører til Darren Aronofsky stil tror jeg. Men på Black Swan ser vi litt av den samme stilen,men den funker =)

07.feb.2011 kl.12:18

SV; Så koselig da :)

Sofie

07.feb.2011 kl.12:42

Takk for et bra innlegg! Vi "friske" har så godt av å høre hvordan det er å leve med en kronisk sykdom! Håper du vil komme med flere innlegg om sykdommen din, jeg setter stor pris på dem. Klem :)

ANNIKA

07.feb.2011 kl.13:26

:/

Bestemora mi hadde også MS. Hun hadde det i halsen. Høres vanskelig ut. -Men jeg syns du skal høre på dem som sier du er sterk, for det er jeg sikker på at du er.
bra skrevet!

juliehaldorsen

07.feb.2011 kl.16:19

uff !

Kjempe fin blogg :)

Lisa Marie Røynestad

07.feb.2011 kl.17:07

Huff, en så forferdelig sykdom! Skjønner virkelig godt at du mange ganger føler det slik!

Lene

07.feb.2011 kl.21:21

Livet er ikke rettferdig.. Noen lever friske og raske hele livet mens andre sliter... Kjipt å lese at du er en av de som ikke er frisk og rask.. Men lilevel, det kunne jo vært mye værre.. But still, tenker på deg!

Birgitte Jeeves

07.feb.2011 kl.23:44

sv; Tusen takk for kommentaren din :-) hehe! har aldri hatt utfordring før, men merker jeg er litt slapp på det :-P

My fashiondiary

08.feb.2011 kl.11:41

Så utrolig trist å høre at du må leve med denne sykdommen!

Onkelen min har MS, så jeg kommer til å følge med på bloggen din! :)

Marie W.

08.feb.2011 kl.21:10

Lyst på gratis sminke/gavekort fra H&M? :D

http://www.gratismakeup.no/?r=54325

Trykk på linken, lag bruker og samle poeng så vil du på ett gavekort på H & M! Kjempefin måte å få litt penger på! Gavekortet er på enten 150 kr eller 250 kr, som du får portofritt i posten. Bra ikkesant? Så kom igjen og start nå ;)

marthelinea

08.feb.2011 kl.21:39

kjempe fin blogg : )

EMILIE JOHANNE

08.feb.2011 kl.21:42

Keep up the good work, og husk at det er hvordan du selv føler og har det med det selv som er viktigst. Sender en klem over nettet (veldig upersonlig, men håper på at det hjelper litt i allefall.) Lykke til videre og krysser fingrene for at forskere kan hjelpe deg!

charlottelovisen

08.feb.2011 kl.21:43

Fin blogg! - Kommentere tilbake helst ikke sv: ;D

nora karamell

08.feb.2011 kl.21:43

Kul blogg, med snø og alt! =)

Anneli og Isabella

08.feb.2011 kl.21:45

Fin blogg! :)

hanne matilde

08.feb.2011 kl.22:20

Ønsker deg alt godt:)

Ingeborg Gulla

08.feb.2011 kl.22:43

:(

Vibece

05.apr.2011 kl.14:33

Trist å lese at så unge folk får denne sykdommen. Moren min har fått diagnosen, men flere tviler på at det egentlig er MS. Jeg har selv vært utredet for det pga noen funn, men jeg var heldigvis frisk. Bare det å gjennomgå de ulike testene var tungt for min del, så at du må klare å takle at dette skal være en del av livet ditt skjønner jeg at er veldig tungt. Men uansett flott at du ønsker å være såpass åpen om det :) Tror det kan gjøre deg godt også kanskje, bare å få ut litt tanker og følelser innimellom?

Ønsker deg ihvertfall en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

Lilli

Lilli

22, Drammen

Blogger om livet med MS, Shopping, dyrehagen, meninger etc.bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits