Ikke kom på uanmeldte besøk til meg

Når jeg er sliten, så er jeg ofte så sliten at jeg har problemer med å både konsentrere meg og å holde meg våken.
Noe av det verste jeg vet er folk som plutselig dukker opp på døren. Tydeligvis er det ikke alle som deler min mening om dette, for jeg har hatt noen av disse på døren.
Men de som irriterer meg mest er de som dukker opp til tross for at jeg sier, nei jeg er ikke i form i dag til noe besøk. Det hjelper ikke om du bare skal ta en røyk, når jeg har problemer med å i det hele tatt stå oppreist.
I går hadde jeg jo time på sykehuset tidlig, og var oppe allerede 7. Med tanke på denne fatiguen min som gjør at jeg bare klarer å holde meg oppe i underkant av 12 timer daglig, så sier det seg vel kanskje selv hvordan formen min da var etter klokken 8 om kvelden.   
Når man sier nei. jeg ønsker ikke noe besøk i dag, og personen allikevel dukker opp på døren noen timer senere blir jeg virkelig forbannet.
Sånn som ting er nå har jeg problemer med å få unna husarbeidet, og det er ikke hver dag det ser like pent ut her, eller jeg i det hele tatt har puttet på meg ansiktet jeg ikke forlater huset uten. Og da er det ikke like morsomt å åpne døren for gud og hverman.
Min første reaksjon er å løpe å gjemme meg, noe som har skjedd en del ganger, som jeg også har sagt her på bloggen tidligere. Men i går stod jeg midt i matlagingen (ja, det var vel kanskje ikke så smart å lage mat når jeg holdt på å sovne med maten på komfyren. Heretter er matlaging forbudt i slike situasjoner, vil ikke akkurat få brannalarmen til å gå (igjen) heller). Når jeg står på kjøkkenet er jeg synlig i utgangsdøren, og personen så meg  og ville ikke gi seg med å ringe/banke på. Dermed kunne jeg ikke løpe å gjemme meg, i allefall ikke med maten på ovnen.
Til slutt ble jeg så utrolig forbanna, at det bare svartnet for meg. Jeg slang på meg noen plagg utenpå pysjen, åpnet døren og kjeftet personen utenfor huden full. Jeg kan ikke helt huske hva jeg sa i dag, men ba h*n bla dra til helvette, jeg vil aldri se deg igjen, spurte om h*n var stokk stein dum osv. Så urealistisk i dag, at jeg føler jeg har drømt. Tror jeg skrek og hylte litt, for stemmen min er hakkete i dag.  
Ok, så gikk jeg kanskje litt over streken med en slik reaksjon. Jeg har en tendens til å bli rimelig grinete når jeg er sliten. Men hvorfor er det så vanskelig å forstå ett nei? Det er ikke første gang det skjer at denne personen dukker opp, til tross for at jeg har sagt nei, jeg er ikke i form. Det skal også sies at jeg ikke har særlig mye kontakt med denne personen, og har heller ikke sett personen på ett år.

Jeg synes det er så utrolig respektløst og bare dukke opp slik uten videre, særlig det å ikke ta ett nei for ett nei.
Når jeg sier takk for tilbudet, men i dag tror jeg at jeg står over besøk, kan heller møtes en annen dag, så forventer jeg ikke akkurat at personen da kommer på døren allikevel. Er det rart jeg ble forbannet?

Liker du uanmeldte besøk på døren?

11 kommentarer

Kristine og Kristine <3

31.mar.2011 kl.17:52

nei, liker det ikke :S

Cathrine

31.mar.2011 kl.17:53

Skjønner godt du ble forbannet, et nei er et nei.

Er ikke veldig glad i uanmeldte besøk, heldigvis pleier jeg å hvertfall få et hint i forkant, eller ha muligheten til å si nei :)

Miss0 - mitt liv i Oslo

31.mar.2011 kl.18:16

Jag är också lite smått emot oanmäld besök faktiskt. Men har bara vänner nu som hör av sig innan om de kan komma eller inte. :)

sv; bowling är helt klart underskattad! Vet du nå bra ställe i Oslo som har "riktig" bowling och ikke sånn som det är på Hard rock?

himlamasseforskjellig

31.mar.2011 kl.19:12

nei uanmeldt besøk HATER jeg!! DA lukker jeg enten IKKE opp døren, eller sier jeg er syk :p hehe

Det er OFTE litt rotete her, og jeg liker å være forberedt.

Jeg hater også å få meldingen -hei er du hjemme, er der om 10min...!!

Jeg bruker LETT en time for å få stua og gangen noenlunde OK!! og daaa har jeg stressa SYKT en time også!!

Nei avtalt besøk 4dager i forveien er OK :p hehe

Andrea Nykås

31.mar.2011 kl.19:14

fin blogg ! :D <3

Ida Marie - kommenterer tilbake

31.mar.2011 kl.21:34

nei, skjønner deg godt jeg! at enkelte ikke skjønner at nei betyr nei -.-

Tonje Kjos Gabrielsen

31.mar.2011 kl.21:34

Jeg blir ikke begeistret for uanmeldte besøk, men tenker allikevel at det er ment i beste mening :) Skjønner at du ikke ønsket besøk i og med at formen ikke er på topp.
Å nei jeg hater sånt. Folk må jo skjønne at vil man ikke ha besøk så vil man ikke. Huff.

mku-kommenterer tilbake

31.mar.2011 kl.21:56

Skjønner deg veldig godt! Har ikke hatt så mange uanmeldte besøk, men jeg hadde blitt ganske irritert visst jeg hadde hatt det!

SV; Tusen takk for tipset, har lyst å kjøpe den ja :)

CamillaOlsen

31.mar.2011 kl.22:52

Sv. :D

Btw, jeg forstår godt hva du mener, er ikke kjekt om man ikke føler seg opplagt og allerede har sagt nei ved spørsmål om evt. besøk..:/

carewhatieat

01.apr.2011 kl.18:10

isj! Så uhøflig! Føler med deg, ikke greit. Det er nok dessverre slik at folk som ikke har vært i situasjonen ikke tror at man kan ha det slik.

Jeg liker og at folk varsler når de vil komme innom!

Skriv en ny kommentar

Lilli

Lilli

22, Drammen

Blogger om livet med MS, Shopping, dyrehagen, meninger etc.bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits